--Berlin - grad mogućnosti

Opšte informacije

Dvadeset godina posle pada berlinskog zida, u ovom gradu i dalje cvetaju kontrasti, istok i zapad, staro i novo, efikasno i ekscentrično. Berlin je kombinacija glamura i asfalta, prepun vrhunskih muzeja i galerija…

Berlin je glavni grad Nemačke sa populacijom od 4,5 miliona stanovnika. Poznat je po internacionalizmu i toleranciji, živom noćnom životu, velikom broju kafića, klubova i barova, uličnoj umetnosti, brojnim muzejima, palatama i drugim objektima od istorijskog značaja. Arhitektura Berlina je veoma raznolika. Moguće videti predstavnike mnogih različitih istorijskih perioda za kratko vreme, u centru grada, sa nekoliko srednjovekovnih građevina u blizini Alexander Platz-a, do ultramodernih konstrukcija od stakla i čelika na Potsdamer Platz-u. Berlin nudi mnogo velikih muzeja, koji su podeljeni u četiri geografske oblasti, a to su Museum Island, kulturni forum, Charlottenburg i Dahlem. Ovi muzeji se nalaze među najvećim svetskim kulturnim kolekcijama i umetničkim galerijama. Ako krenete u obilazak grada autobusom, videćete neke od najvažnijih i najboljih znamenitosti. Ovo 3,5 časovno razgledanje će vas odvesti pored Museum Island, Potsdam trga, čuvenih tržnih centara, kao što su Kurfürstendamm, Unter den Linden, čuvene "East Side Gallery" i još mnogo toga. Kada je reč o modi, umetnosti, dizajnu i muzici, glavni grad Nemačke je pravo mesto. Globalni priliv kreativaca ga je pretvorio u mešavinu kulturnih kul događaja, koji podsećaju na New York 80-ih. Ono što ih privlači u Berlin je legendarna atmosfera tolerancije, otvorenosti i eksperimentisanja, pomešana sa vibracijama, koje ovom "večno nedovršenom" gradu daju njegovu reputaciju.

Online upit

Online upit:  Berlin - grad mogućnosti - Gradovi Evrope 2023.
Polazak:
Povratak:
Odrasli (18+):
Deca (0-17):
Ime:
E-mail:
Telefon:
Napomena:
Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.