Grad Kos

Glavni grad ostrva, živo mesto i pristanište za mnogobrojne jahte i brodove koji tuda prolaze. Uspeo je ostvariti potpunu usklađenost uređenih stazica, širokih ulica i parkova. Luka i šetalište daju gradu poseban šarm.

Psalidi

Psalidi je malo, moderno odmaralište na istočnoj obali Kosa. To je tako blizu glavnog grada, da bi se skoro moglo reći i da je predgrađe. Sa nekim najekskluzivnijim hotelima na ostrvu izdvojenim duž morske obale čini ga idealnim za odmor.

Lambi

Lambi je mesto koje je se nalazi u nastavku grada, a jedno je od popularnijih turističkih mesta. Na plaži postoji mogućnost za vodenim sportovima, a u večernjim časovima možete se prepustiti čarima nekog bara ili taverne.

Tigaki

Turistički centar, koji se nalazi na severnoj obali ostrva Kos, može se pohvaliti predivnom peščanom plažom dugom 10 km. Od glavnog grada Kosa udaljeno je 12km. Tigaki je poznat po jednoj od najlepših i najpopularnijih plaža na ostrvu.

Agios Fokas

Agios Fokas je živopisna plaža koja se nalazi 8 km južno od grada Kosa i 2 km od poznatih termalnih izvora. Najveći deo plaže je prekriven crnim peskom i šljunkom, dok se drugi deo uglavnom sastoji od peska. Agios Fokas ima prelep pogled na Egej.

Kefalos

Kefalos je prelepo, slikovito selo na jugozapadnom delu ostrva, oko 42 km udaljeno od grada Kosa i 16 km od Međunarodnog aerodroma "Hipokrat". U davna vremena zvao se Astipalija i do 366. pne. bio je glavni grad ostrva.

Kardamena

Nekada mirno ribarsko mesto danas je poznat turistički centar sa mnogo hotela, taverni, barova i mnogo mogućnosti aktivnog odmora. Nalazi se 30km jugozapadno od grada Kosa i samo 5 minuta od aerodroma. Pored svega, mesto ima tradicionalni šarm.

Mastihari

Mastihari je prelepo mesto koje se nalazi 20-tak kilometara od grada Kosa. Mastihari se postepeno razvio u popularno turitičko mesto koje pruža mnoge mogućnosti smeštaja i prelepih obala oko kristalnog zaliva. Mastihari je idealan za opuštanje.

Marmari

Marmari je mesto koje se nalazi 15 km zapadno od grada Kosa. Bela peščana plaža i kristalno čisto more su samo neki od razloga zašto biste trebali da posetite ovo mesto. Takođe možete obići i tipično staro selo Pili koje je udaljeno par kilometara.
Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.