--Madrid - grad nadahnuća

Opšte informacije

Madrid glavni grad Španije, važan kulturni centar Evrope. U njemu živi preko tri miliona ljudi. Pored velikog broja administrativnih zgrada u njemu se nalazi i kuća kraljevske porodice. Madrid je kulturni, bankarski ali i industrijski centar države. Glavna ulica, Gran Via ima veliki komercijalni značaj. Začudjujuće galerije, neumoran noćni život, izuzetno živa muzička scena, barovi i restorani su samo deo onoga čime Madrid mami.
Na jednom od bulevara, nalaze se tri svetski poznata muzeja. Grad je spoj moderne arhitekture i izuzetno bogate istorije. Njegovi dvorci, muzeji i trgovi nude bezbroj zanimljivosti i posetioce ostavljaju bez daha: Palacio Real - Kraljevska palata, danas muzej sa impresivnom zbirkom slika, satova, porcelana, fresaka, Stradivarijevih violina, Prado muzej sa preko 7.500 umetničkih dela Velaskeza, El Greka, Goje, Botičelija, Ticijana, Plaza Mayor - jedan od najlepših evropskih trgova, Puerta del Sol - trg sa kojeg se računaju sve udaljenosti u Španiji, El Retro park.
Grad vatrenih navijača fudbala, sa stadionima Real Madrida i Atletiko Madrida. Madrid je grad koji s ponosom tvrde meštani, nikad ne spava. To je grad koji svojom energijom šalje jednostavnu poruku da je grad koji zaista zna kako da živi.

Online upit

Online upit:  Madrid - grad nadahnuća - Gradovi Evrope 2023.
Polazak:
Povratak:
Odrasli (18+):
Deca (0-17):
Ime:
E-mail:
Telefon:
Napomena:

Ostala ponuda

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.