--Milano - grad mode

Opšte informacije

Milano je drugi po veličini grad Italije, glavni grad provincije Milano i pokrajine Lombardije u severnoj Italiji. Sam grad ima više od milion stanovnika, a celokupna milanska opština broji sedam miliona stanovnika. Gradska oblast okružena je rekama Olonom na zapadu i Lambrom na istoku. Kanali povezuju grad sa jezerima na severu i rekama Lombardije. Milano je industrijska metropola Italije i važi za jedan od privredno najznačajnijih gradova Evrope. Od oko 200 najvećih preduzeća Italije, skoro polovini je sedište u Milanu. Tu se nalazi većina izdavačkih kuća, reklamnih kompanija, instituta za istraživanje tržišta i trgovačka udruženja zemlje. On je i centar mode i dizajna, a 1910. godine ovde je osnovana fabrika automobila Alfa Romeo (danas deo Fiata). Takođe svetski poznata firma guma i kablova - Pirelli, nalazi se u Milanu.
Lombardijski metropolis posebno je poznat po svojim modnim kućama i trgovinama, kao u čuvenoj ulici Montenapoleone, i Galeriji Viktora Emanuela (Galleria Vittorio Emanuele), koja se smatra najstarijim trgovačkim centrom u svetu. Grad poseduje bogato kulturno nasleđe i jedinstveno kulinarstvo s brojnim čuvenim jelima, kao kolač panettone, i risotto alla Milanese. Takođe, Milano je veoma poznat po muzičkoj, posebno operskoj tradiciji, kao dom više značajnih kompozitora, (Giuseppe Verdi) i teatar (Teatro alla Scala). Milano je poznat i po nekoliko značajnih muzeja, fakulteta, akademija, crkava i biblioteka (Akademija Brera i Castello Sforzesco), i po dva slavna fudbalska tima: Milan i Inter. Sve navedeno Milano čini jednom od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi, sa preko 2 miliona posetilaca godišnje.
Ovaj grad na severu Italije je i saobraćajni centar ove zemlje. U njemu se nalazi centar železničke petlje i veoma je razvijen drumski saobraćaj. Milano ima tri aerodroma: internacionalni Aerodrom Malpensa, nacionalni aerodrom Linate i aerodrom kod Bergama.

Cenovnici

Online upit

Online upit:  Milano - grad mode - Gradovi Evrope 2023.
Polazak:
Povratak:
Odrasli (18+):
Deca (0-17):
Ime:
E-mail:
Telefon:
Napomena:

Ostala ponuda

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.