Cefalu

Cefalu je mali ribarski grad koji se nalazi na oko 70 km jugoistočno od Palerma i na oko 100 km jugoistočno od aerodroma. Poznat je kao “biser Tirenskog mora”, po svojoj bogatoj istoriji, katedrali, muzeju i malim crkvama.

Campofelice di Roccella

Campofelice di Roccella sa svojim dugim peščanim plažama, predstavlja biser Mediterana. Nalazi se na samom severu Sicilije, oko 70 km istočno od Palerma. Mesto odlikuje lepa peščana plaža, a u blizini se nalaze brojni kafici.

Terrasini

Terasini je mali grad na stenovitoj obali Tirenskog mora od Palerma. U letnjem periodu lokalno stanovništvo pretežno se bavi ribolovom, ugostiteljstvom i turizmom. Obala Terasinija je prirodni rezervat Kapo Rama, zaštićena od strane organizacije WWF.

Isola delle Femmine

Izola dele Femine je plaža Sicilijanaca, oko 13 km udaljena od grada Palerma. Ovo ribarsko mesto je dobilo naziv po malom nenaseljenom ostrvu, za koje je vezano više narodnih legendi. Danas ovaj deo obale zajedno sa ostrvom čini prirodni rezervat.

Cinisi

Ovo letovalište se nalazi na oko 35 km zapadno od glavnog grada Palerma. Idealno je za odmor, krase ga peščane plaže i tirkizno plavo more. Ovo mesto je poznato sa brojnim istorijskim znamenitostima.

Mondello

Mondelo se nalazi oko 8 km nedaleko od centra grada u uvali izmedju planina Pelegrino i Kapo Galo. Mesto je savršeno za odmor jer pored prirode, blizine Palerma i dobre kuhinje, možete da upoznate i mentalitet Sicilijanaca.

Santa Flavia

Santa Flavia je malo primorsko mesto koje se nalazi na severu Sicilije u provinciji Palermo. Od grada Palermo je udaljen 15km. Idealno je mesto za one koji žele da kombinuju odmor na plaži sa lepotama grada Palerma.

Campobello di Mazara

Campobello di Mazara se nalazi u severozapadnom delu Sicilije. Campus Belli je ime koje su Rimljani dali na mesto gde se odigrala bitka, a ime se kasnije proširilo na grad. U blizini grada nalazi se Rocche di Cusa, drevni kamenolomi.

Trabia

Trabia se nalazi na severu ostrva, na pola puta izmedju Palerma 30 km i Cefalua 40 km. Trabia je malo ribarsko selo poznato po srednjevekovnom zamku i lepim plažama i poznata je po prvim proizvedenim špagetama

Giardini Naxos

Giardini Naxos je jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Sredozemnom moru. Nalazi se na istočnoj strani ostrva i u podnožju Taormine. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi.

Taormina

Taormina je vrlo popularna turistička atrakcija. Nalazi se na brdu iznad poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani i Mazaro. Plaže, do kojih se može doći žičarom ili hotelskim minibusevima, nalaze se na Jonskom moru.

Letojani

Letojani je mesto sa oko 2.600 stanovnika, nadomak Taormine. Nekada maleno ribarsko naselje, šezdesetih godina dvadesetog veka počinje da privlači posetioce plavetnilom mora, beskrajnim plažama i blagom klimom.
Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.